Košarica

0 izdelkov €0,00

My Cart -

0 izdelkov

S pakiranjem smo se zagotovo že srečali vsi - pakiranje torbe za na morje, smučanje, službeno pot, selitev ... Nekaterim je to ljubo opravilo, ki se ga lotijo s posebnim zanosom, spet drugim je odveč in komaj čakajo, da v torbo zmečejo le nujne stvari. No, prepričana sem, da je pakiranje torbe za porodnišnico prav za vsako nosečko posebno opravilo, ki ga opravi z veliko pozornosti in ljubezni. Gre namreč za pakiranje prav posebne torbe, pa ne zaradi potrebščin, ki se v njej znajdejo, pač pa zaradi dogodka, ki ga torba naznanja.

 

Preberi prispevek

Porodniški dopust

24. 05. 2018 21:13

Sploh ne morem verjeti, da je že tu! Porodnški dopust namreč. Prvi meseci so se vlekli kot deževni ponedeljki, potem pa so me vsi kar naenkrat začeli spraševati, kdaj pričnem s porodniškim dopustom. Do zadnjega nisem poznala točnega datuma, mogoče sem se tej informaciji namenoma izogibala, ampak ja, včeraj je bil moj zadnji uradni dan v službi. O porodniškem dopustu prej nisem veliko razmišljala, zato je napočil trenutek, da nekaj časa namenim tudi temu.

 

Preberi prispevek

Pričakovanja, pričakovanja

16. 05. 2018 20:25

Nekje sem prebrala, da je sreča enačba realnost minus pričakovanja. Pa vseeno si ne znam predstavljati, da bi kdorkoli živel brez pričakovanj. Ta se pojavljajo nenehno, za majhne in velike stvari. Da bo pred nami dober dan, da bo kosilo v restavraciji okusno, da bo poletje sončno in da se bomo nekoč poročili in imeli otroke. Naša pričakovanja so na nek način osnova za naše cilje (če so seveda odvisna od nas), zato se mi zdijo nujna. Kar pa se tiče nosečnosti, poroda in starševstva, pa je vse eno veliko pričakovanje!

 

 

Preberi prispevek

Čeprav poznam veliko ljudi, ki nasprotujejo praznikom, ki so “uvoženi” iz Amerike (kot so valentinovo, zabava za dojenčka in podobno), pa jih jaz sprejemam z odprtimi rokami. Menim namreč, da je vsak razlog dober razlog za proslavljanje. Na tak ali drugačen način. In tako sem nekaj časa nazaj svoji najboljši prijateljici Anji povedala, da si želim imeti “baby shower” in da si želim, da mi ga organizirajo prijateljice, da je presenečenje in da se jaz s tem ne obremenjujem. Potem pa so se zgodili nosečniški možgani in na to sem čisto pozabila. Vse do prejšnje sobote, ko so me presenetile moje najljubše punce in mi pričarale nepozabno sobotno popoldne.

 

Preberi prispevek

Zadnje trimesečje

3. 05. 2018 14:28

V začetku nosečnosti je (vsaj meni) vse potekalo izredno počasi. Vsak dan znova sem se namreč spraševala, kaj se dogaja, če se se sploh kaj dogaja in kako napreduje mala pikica v trebuhu. Odgovore na vprašanja pa sem dobivala redno in odštevanje do naslednjega pregleda se je vedno vleklo v nedogled. Potem pa je prišel 20. teden in z njim prve brce in vse je postalo lažje. Ker se otrok vsak dan “javlja”, je občutek takoj boljši. In kot da bi mignila - tukaj je zadnje trimesečje, celo več kot to, 32. teden že počasi spominja na to, da se nosečnosti počasi, a vztrajno bliža konec.

  

Preberi prispevek

Nosečka na počitnicah

26. 04. 2018 06:29

Obožujem počitnice! Sicer pa, le kdo jih ne? Ampak ne govorim o počitnicah, kjer ležiš na plaži, z možgani na off in uživaš v brezdelju. Ne, na takih počitnicah zdržim maksimalno en vikend. Govorim o počitnicah, kjer si na rame oprtaš 12 kilogramov težak nahrbtnik in prenočišče menjaš vsaj vsak drugi dan. Veselje do potovanj je bil tudi razlog, da sva mogoče s prvim otrokom odlašala kakšen mesec dlje, kot bi sicer. Ker pa je nosečnost (poleg drugih čudovitih stvari) tudi čas, ko se moraš malo prilagoditi bitjecu, ki raste v tebi, sva prilagodila tudi potovanja.

Preberi prispevek

Izbira vozička je zagotovo ena najbolj kompleksnih situacij, s katero sem se soočila tekom nosečnosti. Nosečnice se s tem pričnemo ukvarjati dokaj zgodaj in kar malo zavidam tistim, ki so voziček »podedovale« in tako niso imele možnosti izbire. Zakaj je tema tako kompleksna? Ker je izbire na tržišču res ogrooomno!

 

Preberi prispevek

Bolečine v križu - zveni znano? Verjamem, da (skoraj) ni nosečke, ki bi se temu lahko izognila. Mogoče se bolečina pojavi v prvem trimesečju, 25. tednu ali pa v zadnjih izdihljajih nosečnosti. Kolikor pa sem uspela prebrati, pa je ta najpogostejša od 26. tedna naprej. Takrat praktično vsak položaj postane neudoben, če že ne takoj, pa v naslednjih nekaj minutah.

 

Preberi prispevek

Nosečniške skrbi

4. 04. 2018 20:12

Verjamem, da smo si nosečke med seboj zelo različne, zagotovo pa imamo tudi veliko skupnega. Poleg bitja (ali več njih), ki raste(jo) v naših trebuščkih, so to zagotovo tudi nosečniške skrbi. Kolegice me "tolažijo", da se prave skrbi v resnici začnejo z rojstvom otroka, ampak tudi nosečnost zna biti prava preizkušnja.

 

Preberi prispevek
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z uporabo soglašate s piškotki. Več informacij...
x