Na srečo me nosečnost ni priklenila na posteljo ali pa mi postregla s kakšnimi drugimi hujšimi tegobami, zato se počitnicam ni bilo potrebno popolnoma odpovedati. Tako kot pri mnogih drugih stvareh pa je potrebna določena mera prilagajanja. Tako sva tudi letos v januarju izpeljala tradicionalni smučarski oddih. Le da sem se jaz namesto na alpskih smučkah zabavala na tekaških. Mnenja glede smučanja v času nosečnosti so zelo deljena in poznam kar nekaj nosečnic, ki so se temu športu predajale tudi v času nosečnosti. Tudi jaz ne vidim problema v tem, vendar le v primeru, če verjameš v to, da bo vse ok. Čim se začnejo pojavljati dvomi, je verjetnost, da bo šlo karkoli narobe, toliko večja. Verjamem namreč, da moč pozitivnih misli deluje tudi v obratni smeri. In to je bil tudi glavni razlog, da sem letošnjo smučarsko sezono izpustila. No, poleg tega, da tako ali tako nisem več uspela obleči smučarskih oblačil.

Naslednji dopust je sledil ravno v najbolj primernem času za potovanja, kar naj bi bilo v drugem tromesečju. Odločila sva se, da se skupaj še z dvema prijateljema odpravimo na Kanarske otoke. Doma je bilo seveda veliko dilem o tem, ali je to primerno ali ne, in tudi midva sva bila skeptična. Ko sva tehtala različne opcije, sva se vseeno odločila, da si tega želiva, da nosečnost poteka brez težav in da ni razloga, da ne bi šla. Tudi v tej situaciji se je zopet izkazalo to, kar mislim, da mora biti glavno vodilo vsake nosečke - pomembno je, da si ti prepričana v odločitev in da se ti dobro počutiš s tem. Ne glede na to, kaj pravi okolica, kaj pišejo na blogih in podobno. Da zaupaš v svoj občutek (ki je osnovan na tehtnem premisleku vseh potencialnih plusov in minusov) in da, ko se odločiš, za svojo odločitvijo stojiš. No, seveda je pomembno, da se z odločitvijo strinjata oba s partnerjem. Kljub trdim namenom in jasni odločiti, da gremo na Tenerife, smo imeli na koncu težave s kartami in potovanja nismo realizirali. Očitno je bilo že tako namenjeno. Zakaj, še ne vem, ampak kot pravijo, vse se zgodi z razlogom.

Tako sva hočeš nočeš pristala pri sosedih v Novigradu. Sem že povedala, da mi ležerni oddihi niso po godu? No, oddih sva si naredila kar se da aktiven, ampak roko na srce, v Novigradu sva bila z aktivnostmi malo omejena. Na koncu pa vseeno šteje tudi to, da spremeniš okolje, da imaš čas, da se posvetiš partnerju in prebereš kakšno dobro knjigo.

Naslednje počtnice naju čakajo septembra, v troje. In ostale mlade mamice mi obljubljajo, da se mi bo še kolcalo po ležernih dopustih z možgani na off. No, pustimo se presenetiti.