Najini vikendi so pogosto rezervirani za druženja s prijatelji - popoldanske kave, druženje ob žaru ali pa srečanje na sladoledu. In tako se mi to soboto ni zdelo nič nenavadnega, ko mi je Nejc naznanil, da se s prijatelji dobimo na kavi po kosilu. Niti posumila ne bi, da  gre za kaj drugega, če ne bi na parkirišču zagledala avta svoje najboljše prijateljice. Model in barva seveda še ne zagotavljata, da gre ravno za njen avto, plišasta igračka žabe na polici pa bi vseeno bilo preveliko naključje. Ko sem se razgledala še naprej po parkirišču sem hitro ugotovila, da gre za malo drugačno kavo.

Nejc mi je povedal, da naj sledim modri in tako sem prišla do zabave za baby shower, namenjeni nikomur drugemu kot meni. Ob nepričakovanem srečanju s kupom čudovitih prijateljic in dozi nosečniških hormonov si lahko predstavljate, kakšna je bila moja reakcija. Poleg čudovito okrašenega prostora, so bile tam prav vse punce, ki mi (če izvzamem mamo, taščo in ostale družinske člane ženskega spola) pomenijo največ (upoštevam tudi tiste, ki so bile vabljene, vendar se srečanja niso mogle udeležiti). Zabavne igre, nepogrešljivo poziranje pred fotoaparatom in okusne slaščice so poleg družbe poskrbele, da sem preživela sproščen in zabaven baby shower, točno takega, kot bi si ga želela.

In kaj so po mojem mnenju ključne sestavine uspešnega in nepozabnega baby showerja?

  • Dogodek naj bo presenečenje za nosečko. Poleg tega, da je presenečje že samo čudovito, za nosečko ne predstavlja dela, skrbi in organizacije.

  • Dober vir informacij je nosečkin mož/partner. Mene je res pozitivno presenetilo to, da so bile na baby shower vabljene prav vse punce, ki bi jih povabila tudi jaz. Seznam pa je napisal moj mož.

  • Prvi vtis je pomemben in tega pričara tematsko okrašen prostor.

  • Prava količina aktivnosti - ne preveč in ne premalo. Nosečke smo lahko hitro utrujene, vseeno pa se mora nekaj dogajati.

  • Nosečki podarite nekaj, kar ji ostane v spomin - moje punce so mi pripravile spominsko knjigo s posvetili in fotografijami in kar ne morem se je naveličati, prebirala bi jo lahko znova in znova.

Tako mi bo sobotno popoldne za vedno ostalo v čudovitem spominu. Najbolj od vsega pa me veseli to, da imam ob sebi toliko čudovitih punc, žensk, žena, mamic ... prijateljic! In hvaležna sem za vsako od njih. Tako da, drage moje nosečke, baby shower ali pa kakšna druga zabava, vzemite si čas in preživite popoldne s svojimi prijateljicami, v času nosečnosti je ta še posebej čaroben.

P.S. Draga Anja, hvala za organizacijo in hvala, ker si!