Košarica

0 izdelkov €0,00

My Cart -

0 izdelkov

Šest tednov

30. 08. 2018 20:15

Pričakovanja glede starševstva so različna. Prepričana sem, da so v večini primerov pozitivna, sicer se, logično, nihče ne bi podal na pot starševstva. Prav takšna so bila tudi moja. Nimam veliko prijateljic, ki bi že imele otroke, vsaj ne takih, s katerimi bi si bila tako blizu, da bi imela iz njihovih izkušenj zelo jasno sliko, kako prvi tedni izgledajo. Zato nisem točno vedela, kaj pričakovati. Ta blog je namenjen vsem mladim mamicam v prvih tednih, ki se vam zdi, da bi moralo biti vse skupaj veliko lepše in ste zmedene, ker ni, in zaskrbljene, ali bo sploh kdaj drugače.

 

Preberi prispevek

Pred časom sem pisala o najini izkušnji izbiranja vozička in o tem, zakaj sva se odločila ravno za voziček Uppababy Vista. Takrat sem izhajala zgolj iz teorije in pogosto se zgodi, da se teorija precej razlikuje od prakse. Po dveh mesecih uporabe vozička lahko povem, da pri vozičku Uppababy še zdaleč ni tako. In kaj naju v praksi pri modelu Vista najbolj navdušuje?

 

Preberi prispevek

Šola za starše

16. 08. 2018 14:08

Obstaja veliko različnih šol - od osnovnih, srednjih, fakultet, pa do različnih tečajev in izobraževanj. In različnih šol za starše, ki te poskušajo pripraviti na obdobje po rojstvu otroka. Šola, ki me je že v prvih dveh mesecih naučila več o življenju kot prej vsa formalna izobrazba, pa je moj Svit.

 

Preberi prispevek

Pričakovanja vs. realnost

8. 08. 2018 21:38

Pričakovanja so sestavni del vsake stvari, ki jo doživiš prvič. In tako kot je bila nosečnost polna pričakovanj, se jih je del navezoval tudi na čas, ko bom postala mama. Prav zanimivo je, koliko opravka si damo nosečke s porodom, pa čeprav gre samo za enkraten in kolikor toliko kratek dogodek. Veliko več se ukvarjamo s tem, kot pa z novim družinskim članom, ki nam bo za vedno obrnil življenje na glavo. Kljub temu verjamem, da ima vsaka nosečka določena pričakovanja v zvezi s časom po porodu. No, jaz sem jih imela. Pričakovanja in realnost pa so pogosto nekaj povsem različnega.

 

Preberi prispevek

Prvi tedni v troje

20. 07. 2018 17:19

Vsak starš pove, da življenje po tem, ko dobiš otroka, ni več enako. Tudi ko je ta star že deset ali dvajset let. To se mi je vedno zdelo logično in razumljivo, vendar šele sedaj, ko to doživljam na lastni koži, zares vem, o čem je bilo govora.

 

Preberi prispevek

Moja porodna zgodba

4. 07. 2018 21:57

Porodno zgodbo si želim že nekaj časa zapisati. Da jo bom lahko kasneje spet prebrala. Da bom lahko podoživela porodno izkušnjo. Da me bo opogumila tudi za naslednjič. In da si jo lahko prebere še kdo, da bo mogoče opogumila tudi njega. S pisanjem sem vseeno odlašala dober teden. Ko razmišljam zakaj, še sama ne vem. Verjetno je bilo na začetku vsega preveč - nov družinski član, nova rutina, nov fokus. Pa tudi izkušnja, čeprav pozitivna, je bila še preveč sveža. Do danes.

 

Preberi prispevek

Živjo, življenje!

22. 06. 2018 11:51

V soboto, 16. 6., natančno ob 12.13 sva dočakala svojih 48 cm in 2810 g sreče - na svet je prijokal Svit <3. Kako nenavadno je, ko se v porodnišnico odpraviš s trebuhom, nazaj pa z malim dojenčkom. Še posebej zanimivo pa je obdobje vmes, porod. Več o tem že naslednjič, ta teden imamo preveč dela s crkljanjem in privajanjem na skupno življenje :)

 

Foto: JS Oblikovanje

 

Preberi prispevek

Tik - tak (39. teden)

13. 06. 2018 21:12

Počasi začenjam z odštevanje: pred mano je samo še en teden do predvidenega datuma poroda. Kar ne pomeni, da nujno tudi do dejanskega poroda, saj se lahko začne prej … ali pa kasneje. Teh par besed odraža tudi moje trenutno počutje - precej labilno, torej :). Po eni strani se mi še nikamor ne mudi. Počutim se dobro, sicer z malo manj energije, kot sem je bila vajena skozi nosečnost, ampak brez kakšnih hudih nosečniških tegob, po drugi strani pa postajam vedno bolj nestrpna. Nestrpna predvsem zato, ker vem, da se lahko prične vsak trenutek. Lahko pa traja še nekaj tednov. In nekaj tednov se mi zdi v tem trenutku kot večnost.

Foto: JS Oblikovanje

Preberi prispevek

Odštevanje in pogled nazaj

6. 06. 2018 19:46

Imam navado, da si ob zaključku vsakega koledarskega leta vzamem čas in pogledam, kakšno leto je za mano. Kako sem se počutila, katere cilje sem dosegla, kaj so bili največji uspehi in tudi največja razočaranja preteklega leta. Kaj bi še enkrat ponovila in kaj mogoče spremenila, če bi bilo to možno (čeprav res verjamem, da se vse zgodi z razlogom in ima vse svoj namen). Ker je tudi nosečnost obdobje, ki prav tako traja skoraj celo leto, zame pa se vsak dan bolj bliža koncu, sem se odločila, da pogledam še enkrat nazaj in v mislih (ter na zaslonu) naredim kratek povzetek.

 

Preberi prispevek
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z uporabo soglašate s piškotki. Več informacij...
x