Košarica

0 izdelkov €0,00

My Cart -

0 izdelkov

Prvi tedni v troje

20. 07. 2018 17:19

Vsak starš pove, da življenje po tem, ko dobiš otroka, ni več enako. Tudi ko je ta star že deset ali dvajset let. To se mi je vedno zdelo logično in razumljivo, vendar šele sedaj, ko to doživljam na lastni koži, zares vem, o čem je bilo govora.

 

Preberi prispevek

Moja porodna zgodba

4. 07. 2018 21:57

Porodno zgodbo si želim že nekaj časa zapisati. Da jo bom lahko kasneje spet prebrala. Da bom lahko podoživela porodno izkušnjo. Da me bo opogumila tudi za naslednjič. In da si jo lahko prebere še kdo, da bo mogoče opogumila tudi njega. S pisanjem sem vseeno odlašala dober teden. Ko razmišljam zakaj, še sama ne vem. Verjetno je bilo na začetku vsega preveč - nov družinski član, nova rutina, nov fokus. Pa tudi izkušnja, čeprav pozitivna, je bila še preveč sveža. Do danes.

 

Preberi prispevek

Živjo, življenje!

22. 06. 2018 11:51

V soboto, 16. 6., natančno ob 12.13 sva dočakala svojih 48 cm in 2810 g sreče - na svet je prijokal Svit <3. Kako nenavadno je, ko se v porodnišnico odpraviš s trebuhom, nazaj pa z malim dojenčkom. Še posebej zanimivo pa je obdobje vmes, porod. Več o tem že naslednjič, ta teden imamo preveč dela s crkljanjem in privajanjem na skupno življenje :)

 

Foto: JS Oblikovanje

 

Preberi prispevek

Tik - tak (39. teden)

13. 06. 2018 21:12

Počasi začenjam z odštevanje: pred mano je samo še en teden do predvidenega datuma poroda. Kar ne pomeni, da nujno tudi do dejanskega poroda, saj se lahko začne prej … ali pa kasneje. Teh par besed odraža tudi moje trenutno počutje - precej labilno, torej :). Po eni strani se mi še nikamor ne mudi. Počutim se dobro, sicer z malo manj energije, kot sem je bila vajena skozi nosečnost, ampak brez kakšnih hudih nosečniških tegob, po drugi strani pa postajam vedno bolj nestrpna. Nestrpna predvsem zato, ker vem, da se lahko prične vsak trenutek. Lahko pa traja še nekaj tednov. In nekaj tednov se mi zdi v tem trenutku kot večnost.

Foto: JS Oblikovanje

Preberi prispevek

Odštevanje in pogled nazaj

6. 06. 2018 19:46

Imam navado, da si ob zaključku vsakega koledarskega leta vzamem čas in pogledam, kakšno leto je za mano. Kako sem se počutila, katere cilje sem dosegla, kaj so bili največji uspehi in tudi največja razočaranja preteklega leta. Kaj bi še enkrat ponovila in kaj mogoče spremenila, če bi bilo to možno (čeprav res verjamem, da se vse zgodi z razlogom in ima vse svoj namen). Ker je tudi nosečnost obdobje, ki prav tako traja skoraj celo leto, zame pa se vsak dan bolj bliža koncu, sem se odločila, da pogledam še enkrat nazaj in v mislih (ter na zaslonu) naredim kratek povzetek.

 

Preberi prispevek

S pakiranjem smo se zagotovo že srečali vsi - pakiranje torbe za na morje, smučanje, službeno pot, selitev ... Nekaterim je to ljubo opravilo, ki se ga lotijo s posebnim zanosom, spet drugim je odveč in komaj čakajo, da v torbo zmečejo le nujne stvari. No, prepričana sem, da je pakiranje torbe za porodnišnico prav za vsako nosečko posebno opravilo, ki ga opravi z veliko pozornosti in ljubezni. Gre namreč za pakiranje prav posebne torbe, pa ne zaradi potrebščin, ki se v njej znajdejo, pač pa zaradi dogodka, ki ga torba naznanja.

 

Preberi prispevek

Porodniški dopust

24. 05. 2018 21:13

Sploh ne morem verjeti, da je že tu! Porodnški dopust namreč. Prvi meseci so se vlekli kot deževni ponedeljki, potem pa so me vsi kar naenkrat začeli spraševati, kdaj pričnem s porodniškim dopustom. Do zadnjega nisem poznala točnega datuma, mogoče sem se tej informaciji namenoma izogibala, ampak ja, včeraj je bil moj zadnji uradni dan v službi. O porodniškem dopustu prej nisem veliko razmišljala, zato je napočil trenutek, da nekaj časa namenim tudi temu.

 

Preberi prispevek

Pričakovanja, pričakovanja

16. 05. 2018 20:25

Nekje sem prebrala, da je sreča enačba realnost minus pričakovanja. Pa vseeno si ne znam predstavljati, da bi kdorkoli živel brez pričakovanj. Ta se pojavljajo nenehno, za majhne in velike stvari. Da bo pred nami dober dan, da bo kosilo v restavraciji okusno, da bo poletje sončno in da se bomo nekoč poročili in imeli otroke. Naša pričakovanja so na nek način osnova za naše cilje (če so seveda odvisna od nas), zato se mi zdijo nujna. Kar pa se tiče nosečnosti, poroda in starševstva, pa je vse eno veliko pričakovanje!

 

 

Preberi prispevek

Čeprav poznam veliko ljudi, ki nasprotujejo praznikom, ki so “uvoženi” iz Amerike (kot so valentinovo, zabava za dojenčka in podobno), pa jih jaz sprejemam z odprtimi rokami. Menim namreč, da je vsak razlog dober razlog za proslavljanje. Na tak ali drugačen način. In tako sem nekaj časa nazaj svoji najboljši prijateljici Anji povedala, da si želim imeti “baby shower” in da si želim, da mi ga organizirajo prijateljice, da je presenečenje in da se jaz s tem ne obremenjujem. Potem pa so se zgodili nosečniški možgani in na to sem čisto pozabila. Vse do prejšnje sobote, ko so me presenetile moje najljubše punce in mi pričarale nepozabno sobotno popoldne.

 

Preberi prispevek
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z uporabo soglašate s piškotki. Več informacij...
x